Слави е уникат, що се касае до афинитета му към определен вид дами, обект на сексуални и любовни тежнения.

Тогава, когато всички се обединяват около разбирането, че „русо гладно нема”, Дългия показва явни предпочитания към жените тип брюнетки. Освен това той има претенцията неговия тип тъмнокоси представителки на нежния пол да са от вида високи. Наскоро гологлавият шоумен изпаднал в откровение сам признал в приятелско обкръжение, че неговият идеал за жена е тя да е с ръст, достигащ и дори надвишаващ внушителните 180 см.

Разбира се, за предпочитанията си той имал и железен аргумент, а именно, че когато момичето му пасва по височина, той може по-лесно да я целува, без да му се налага да се мъчи да се навежда, а тя пък да се повдига на пръсти. Което отстрани погледнато е и доста комично.

Коментарът му за предпочитания тъмен цвят на косата на евентуалните му интимни партньорки е, че специално на него тъмнокосите жени му действали безотказно и някак си много по-магнетично, отколкото предпочитаните от повечето мъже блондинки. Русите жени дори го дразнели със сладникавия си вид и незавидното равнище на интелект.