Топспринтьорката ни Ивет Лалова откри сезона със сребърен медал в дисциплината 60 м гладко бягане за жени. На финала на международния турнир „Гугъл” в Линц (Австрия) софиянката постигна забележителния резултат 7,31 секунди, като пред нея остана само американката Анджела Уилямс със 7,29.
Представителката на домакините Бетина Мюлер-Вайсина завърши с 6 стотни след Лалова, а четвърта бе французойката Мюрие Юрти със стотна зад Вайсина. На пето място с еднакво време от 7,43 секунди се подредиха Вонет Диксън от Ямайка и другата американска спринтьорка Даниел Карутърс, а последна финишира чехкинята Ивет Мазакова.

Постижението на Ивет на финала бе достатъчно, за да й гарантира квота за участие на световното първенство по лека атлетика в зала, което ще се проведе от 7 до 9 март във Валенсия. По-рано вечерта Лалова постигна 7,40 сек в полуфиналните серии, с което безпроблемно се класира за финалното бягане. В първия турнир за годината участва още една българка – Магдалена Христова, но тя отпадна в сериите, след като записа резултат от 7,57 сек.