В официалния сайт на европейското първенство по баскетбол в рубриката "Прочути фенове" е публикувано интервю с известната българска певица и бивша баскетболистка Поли Паскова. Медията я представя като изключително известна певица, с над 10 издадени албума в досегашната й кариера. Тя е избрана за фолк-певица номер 1 на България за 2007-ма и следващата година един от нейните албуми зае първо място в класациите. През 2010 година  получи специална награда за приноса й към българската музикална индустрия.

Преди да започне музикалната си кариера, Поли се изявяваше също толкова успешно и на баскетболното игрище като състезателка от националния отбор на България. Във всичките години след това тя продължава да е близо до спорта и с радост  отговори на нашите въпроси за предстоящото Европейско първенство.

Как започнахте да играете баскетбол и кой ви насочи към този спорт?

- Бях едно от най-високите момичета в училище и моят учител ме избра да участвам в баскетболния отбор.

Какъв бе преходът от млад талант към професионална състезателка?

- Винаги съм се е отличавала от останалите с моята решителност и желание за победа и бях много здрава и физически, и психически. Девическият тим, в който играех, бе непобедим в тази възрастова група. Поканена бях да премина в Славия София, един от най-добрите професионални женски тимове за всички времена, и с гордост приех. В тези години в българския женски баскетбол имаше изключителна конкуренция, нивото бе много високо, залите бяха пълни. Самият факт, че бях избрана от този отбор, вече бе успех и повикването ми в националния отбор се превърна в мечта, която също осъществих.

Като какъв тип играч бихте се определили?

- Аз бях боец, голям защитник и винаги играех със сто процента мотивация и желание за победа.

Кои са най-големите постижения в кариерата Ви?

- Най-големият ми успех е четвъртото място на Европейското първенство за жени през 1991 година с националния тим на България. Никога няма да забравя и това, че по онова време това четвърто място се смяташе за провал в сравнение с предишните формации, които винаги стигаха до медал. А най-добрият ми мач бе през 1994 година, когато играех за Марица Пловдив, тогава отбелязах 45 точки с 83 процента стрелба.

Вече сте в шоубизнеса, виждате ли прилики между него и бакетбола?

- Главната прилика е, че и в спорта, и в музиката ти се дава възможност да изазиш себе си. Разбира се, има и разлики, например в един отборен спорт можеш да се скриеш, ако имаш лош ден, не си във форма и т.н., докато на сцената разчиташ само на себе си.

Къде се радвате на повече фенове - като баскетболистка или като певица? И какво предпочитате - да играете във финаалите на Евробаскет или да представяте България на Евровизия?

- И в двата случая да представяш своята страна е голяма чест и отговорност. Вече имах възможност да играя на европейско първенство и затова в случая бих избрала участието ми на Евровизия.

Активен привърженик ли сте на българския национален отбор и гледахте ли някои от последните му мачове?

Работата ми включва доста пътувания и нямам възможност да гледам много мачове. По-големият ми син е професионален баскетболист и се опитвам да гледам повечето от срещите, в които той участва. Когато имам възможност, наблюдавам и мачове на националите.

Популярен ли е в България мъжкият национален отбор?

- След футбола и волейбола определено следва баскетболният национален тим.

Важно ли бе за България да получи шанс за второ поредно участие на Евробаскет след 2009 година?

- Изключително важно не само от гледна точка на играчи и треньори, но също за спонсорите и феновете. Това е събитие, което повдига националния дух и гордост и дава възможност на талантливи играчи да участват в едно от най-големите баскетболни събития в света.

Как оценявате шансовете на България в предварителната група с Грузия, Украйна, Белгия, Русия и Словения?

- .Смятам, че лидер в групата е Словения, не подценявам и тима на Русия. Останалите отбори имат еднакви шансове да продължат по-нататък, а се знае, че на състезание от този ранг е необходим и късмет.

Какъв съвет бихте дали на българските бакетболисти преди старта на европейското?

- Да повярват в себе си и в Бог и да не забравят, че ще играят и за феновете, и за всички обикновени хора в Бъллгария, които ще ги подкрепят искрено.

Кои за фаворитите Ви на Евробаскет 2011?

- Голям фен съм на сръбския баскетбол - като техника, бързина и динамика, интелигентност. И което е най-важно, всичко, което правят на игралното поле, е подкрепено с невероятна национална гордост.

Кой е любимият Ви играч за всички времена?

- Има много велики играчи, за да мога да избера един. Все пак, любимият ми играч е този, който дава всичко необхподимо отборът му да победи, да блести в рамките на отборната игра.