Криминалисти и разследващи полицаи от Районното управление в Пордим разбиха група за обири, съобщиха от МВР.
На 30 август в 2.10 часа на телефон 112 бил получен сигнал от 73-годишна от град Славяново. Жената разказала, че трима маскирани са влезли в къщата й и чрез използване на физическа сила и заплахи срещу нея и съпруга и – 78-годишен са отнели електрожен ''Кракра'' и мобилен телефон ''Алкател''.
 
Незабавно униформените служители извършели огледи на местопрестъплението и организирали оперативни действия за престъпление по чл.198, ал 1 от НК.
 
За времето от 7 часа на 2 септември до 7 часа на 3 септември бяха извършени обиски, претърсвания и изземания в жилищата на криминално проявени лица в село Мечка, заподозрени в извършеното престъпление.
 
При проверка в дома на 20-годишен на тавана са намерени фенер и електрожена, обект на престъпното посегателство от извършения грабеж. В тайник е открит и газово-сигнален пистолет, неустановена марка - калибър - 9 мм., пригоден за стрелба с бойни патрони.
 
След проведени процесуално-следствени действия са установени и другите съучастници, извършили престъплението – 21-годишен, двама 23-годишни, регистрирани в полицията за кражби, но неосъждани и 24-годишен, осъждан за грабеж. Мъжете са задържани със заповеди за срок от 24 часа в РУП-Левски. Привлечени са в качеството на обвиняеми по чл.198 от НК и с постановление на наблюдаващ прокурор са приведени в следствения арест с мярка "задържане под стража" за срок от 72 часа.
 
Документирането на престъплението продължава.