Димитър Бербатов е трябвало да бъде отвлечен след мача България-Англия. Бандитите планирали отвличане на футболиста веднага след мача и получаването на откуп до два часа, пише в. "Всеки ден".

Планът бил да отвлекат Бербо и да получат от него достъп до паролите на банковите му карти, пише още изданието. Схемата обаче била разкрита в последния момент от агенти на английските специални служби, които са пътували с отбора на Англия и са се грижили за сигурността на своите футболисти, най-вече за звездата на отбора Уейн Рууни.

Оказало се, че Бербатов и Рууни имали уговорка след мача да се видят. Специалните служби поискали да видят мястото на срещата и да придружат двете звезди на "Манчестър Юнайтед".

При срещата на Бербатов с агентите те забелязали, че той е следен. Англичаните веднага се лепнали до преследвачите и подали сигнал на българските служби, които прихванали колата на бандитите и започнали да слушат телефоните им.

Английските служби отказали да пуснат Рууни на срещата, а нашите предупредили Бербатов да не ходи на мача, тъй като не могат да му осигурят достатъчно добра охрана, която да не бъде забелязана в ложите на стадиона. Митко твърдо отказал и все пак решил да отиде на мача.

Така се "ражда" идеята Бербо да бъде пазен от футболисти, както и от своя кум Тодор Кючуков. Със звездата от "Манчестър Юнайтед" имало и около десет цивилни агенти в публиката.