Загуба с 88-102 от Левски претърпя Балкан в първата от двете контроли между двата тима за тази седмица, играна тази вечер в зала Универсиада. Втората е в събота, 24 септември в Ботевград.

В играта на Балкан имаше огромни амплитуди. Зелените на два пъти стопяваха пасив от 10 точки - веднъж в края на втората четвъртина, след това в края на третата. И дори повеждаха, но веднага след това много лесно допускаха домакините отново да дръпнат сериозно. Особено уязвими бяха в защита и често бяха надигравани с лекота, сериозно отстъпваха и в борбата под кошовете. Със 17 точки е Цветелин Иванов, Любомир Лилов има 13, трима вкараха по 11 - Димитър Филипов, Емил Бинев и Станимир Маринов, с 9 е Джош Кроуфърд.

Макар и без двама основни играчи - Арън Харпър, който ще пристигне в България тази вечер, и контузения капитан Стефан Георгиев, сините показаха повече достойнства. Те властваха осезаемо под двата коша, като овладяха 50 борби срещу едва 29 на Балкан. Трениращият с тима Васил Евтимов завърши с огромен коефициент - 40, от вкараните 17 точки и спечелените 15 борби под двата коша. Седем играчи на Левски вкараха по 10 и повече точки. 17 отбеляза и Хрисимир Димитров, с 16 е Димитър Ангелов, 15 има Златин Георгиев, който овладя и 10 борби, 14 са на сметката на Павел Иванов. Денис Агре завърши с 11, но в самия край на мача след сблъсък с Димитър Маринчешки падна лошо и е почти сигурно, че има счупване на китката. Американецът Маркъс Хол отбеляза 10 точки и подаде 7 завършващи паса.