Мачът между Левски и Балкан в зала Универсиада премина по познатия начин, както протекоха и останалите две срещу между двата тима този сезон. Сравнително равностойни първи две части, ,в края на третата част известен аванс на "сините", сломена съпротива на Балкан в последната четвъртина и в крайна сметка победа за Левски. Този път с 90-79 (19-19, 26-22, 21-19, 24-19).


 Всичко това бе очаквано предварително. С изключение може би на малка част от феновете на зелените, които допускаха някакви повеи от друг спорт, свързани с предполагаеми сметки на Левски за крайното класиране на редовния сезон. На балканци просто не им стигнаха силите да бъдат равностойни на втория в класирането през цялата среща. Дългата и сравнително равностойна скамейка този път бе удължена и с присъствието на двамата нови сърби - центъра Младен Пантич, отбелязал 10 точки, и гардът Неманя Протич, завършил с 9. Зелените така и не можаха да намерят противодействие на Чавдар Костов, станал топреализатор с 27 точки. Отстъпваха значително и в защита, особено през второто полувреме.


 В същото време в нападение играчите на Балкан въобще не бяха равностойни като състав. Двама от чужденците - Владимир Панич и Урош Петрович, напълно се скриха в този двубой. Първият завърши с 9 точки, вкарани в края на мача, когато всичко бе решено. А през първото полувреме бе без нито една точка, и нямаше как да има, тъй като не бе стрелял нито веднъж към коша. А Петрович за пореден път в последните няколко мача от Купата насам показа, че е далеч от формата,която демонстрираше от началото на сезона. Силната игра на Атила дош Сантош, направил дабъл-дабъл с 15 точки и 11 борби, на Йордан Бозов, реализирал 16 точки, на добре включилия се Станислав Славейков, добавил 14 и донякъде на Станимир Маринов, който има 11, не можеше да бъде достатъчна за успех.


 Така вече пета година Балкан не може да помирише победа срещу Левски. Последната бе в полуфиналния плейоф през май 2009 година. А днешният успех е 23-ти пореден за "сините".