Любопитен факт изскочи в медийното пространство отвъд океана през изминалите дни. До този момент общо 54 играча от НБА са подписали договори с отбори от други първенства, като не всички имат клаузи за автоматично прекратяване при край на локаута в Лигата.

Най-интересните имена в списъка определено са Дерън Уилямс (Бешикташ, Турция), Леандро Барбоса (Фламенго, Бразилия), Тай Лоусън (Жалгирис, Литва), Руди Фернандес (Реал Мадрид, Испания) и Данило Галинари (Олимпия Милано, Италия).

Петима души са подписали с китайски отбори, което значи, че няма да ги гледаме в НБА при евентуален край на локаута, тъй като китайската лига не позволява такива клаузи в договорите. Това са Кениън Мартин (на снимката), Уилсън Чандлър и Джей Ар Смит (Денвър Нъгетс), Ърл Кларк (Орландо Меджик) и Джош Пауъл (Атланта Хоукс).

Играчи от Лигата ще се подвизават в първенствата на Италия, Франция, Русия, Израел, Гърция, Турция, Испания, Грузия, Полша, Словения, Словакия, Литва, Сърбия, Германия и Черна Гора, както и на други континенти - в Китай, Бразилия и Австралия.