Вчера - 26 януари, едновременно в България и Турция стартираха световните първенства, съответно за девойки до 18 г. и младежи до 20 г.


Националният отбор по хокей на лед за младежи до 20 г. насред Истанбул победи домакина и лидер в групата Турция с 5:3. Силен мач изигра ботевградчанинът Васил Вълчев.


По същото време в София националната ни гарнитура за девойки до 18 г. победи връстничките си от Естония с резултат 6:0. Основна заслуга за победата имаше нашето момиче Поля Петрова, която отбелязва първите три гола и заслужено бе избрана за играч на мача, за което получи статуетка от президента на Българската федерация по хокей на лед - Мартин Миланов.


По повод честването но 70 години от създаването на БФХЛ, на посещение в България е президента на Международната федерация по хокей на лед - Люк Тардиф. В събота - 28.01.2023 г., на стадион Юнак, той ще открие и награди участниците в демонстративен мач на 2 сборни отбора, съставени от най-добрите състезатели всички клубове, във възрастова група до 12 г.  В този състав ще участват четирима състезатели от ХК „Балкан“: Деян Величков, Мартин Тинчев, Христо Инджов и Петър Стефанов.