Три са причините да се кандидатирам за трети кметски мандат. Първата - ние изпълнихме дадените обещания, втората - ние познаваме проблемите на Oбщина Ботевград и третата - ние знаем как да осигурим средства за решаването на тези проблеми. С тези думи кандидатът на ГЕРБ за кмет на Oбщина Ботевград Георги Георгиев откри официално предизборната кампания в родното си село Новачене.
Пред жителите на селото, които препълниха салона на читалище „Правда”, Георги Георгиев представи листата общински съветници и идеите за развитието на общината.
Акценти в програмата за управление на Община Ботевград са строителството на нова детска градина, изграждането на пречиствателна станция, нова спортна зала и още много инфраструктурни проекти.
Официалното откриване продължи с концерт за жителите на Новачене. Изпълненията на Младежкия духов оркестър – Ботевград и пъстрото дефиле на мажоретния състав създадоха празник за хората. Фолклорната изпълнителка Румяна Попова и танцовата формация „Чинарите” вдигнаха на крака гостите. В края на този празник кандидатът за кмет Георги Георгиев зарадва публиката със свое изпълнение на песента „Роженския манастир”.
Специален гост на събитието беше народният представител от ПП ГЕРБ Даниел Георгиев.