Във втория мач между Балкан и македонския Лирия домакините спечелиха победа с убедителното 88-71. За разлика от снощната среща между двата тима, в който тимът от Суперлигата на Македония победи с 87-83, днес воденият от Николай Пеев отбор на домакините показа значително по-добра игра и заслужено стигна до успеха.

Гостите взеха само първата четвъртина с 19-15. В останалите три "зелените" показаха по-добър баскетбол, постепенно увеличаваха разликата в тяхна полза, която две минути преди края достигна до 19 точки. За разлика от първия мач стреляха по-точно, а и взеха борбата под двата коша, направиха и по-малко грешки.

Петима от победителите вкараха над десет точки. Много силен мач изигра американецът Джош Кроуфорд, който направи дабъл-дабъл с 20 точки и 14 борби. По 15 точки реализираха Любомир Лилов и Цветелин Иванов, с 14 е Станимир Маринов, 12 има Кирил Райков. 6 точки добави Димитър Филипов, 3 - Николай Маринов.

За тима от Скопие със 17 точки е американецът Дъстин Мичъл, с 14 е Владимир Филипович, 10 вкара Джеймс Лайф. Центърът Тони Симич завърши с 8, но той игра малко. Старши треньорът на Лирия Мариян Илиевски го остави на пейката, тъй като в първите два мача от Суперлигата на Македония - която също,  той няма да играе заради наказание. Първенството на Македония започва на 15 октомври, когато тръгва и шампионатът на българската НБЛ, като в първата си среща съперник на Лирия е МЗТ Скопие.

Това бе последната контрола на Балкан преди началото на сезона. Нашите започват с две поредни домакинства - на 15 октомври с Черноморец и на 22 октомври със Спартак Плевен.

Снимка: botevgrad.com