Пътни полицаи от ОДМВР-София реагираха на тринадесет сигнала за инциденти на пътя в днешния ден. На автомагистрала “Хемус” станаха пет катастрофи, на “Тракия” – четири, а на територията на Самоков, Своге, Ботевград и Елин Пелин – пет пътни инцидента.
При едно от пътнотранспортните произшествия на автомагистрала “Хемус” бе ранен в окото 57-годишен мъж, транспортиран за лечение в софийска болница. Сигналът за инцидента бил подаден на тел 112 в 10.55 – в района на тунел “Витиня”, посока Варна най-напред станал лек  инцидент между два автомобила. Движещият се след тях с несъобразена скорост ТИР, се завъртял и в него се блъснал “Опел Астра”. Една от хвърчащите ламарини ударила  возещия се в колата пътник по главата. Пострадалият 57-годишен мъж бил транспортиран в „Пирогов”.
В 12.54 ч. на тел 112 бил получен сигнал за преобърнал се в крайпътна канавка джип. Пристигналият на място автопатрул на магистрална полиция установил, че возилото е “БМВ Х5” с италианска регистрация. Инцидентът станал на 37-ми км – автомагистрала “Тракия”, посока София и вероятната причина е несъобразена с пътните условия скорост. В колата пътували мъж и жена – турски граждани и шестмесечно бебе. Според първоначалната информация майката на бебето получила контузии и наранявания. Жената е транспортирана в софийската болница “Св. Анна”.
Още един инцидент стана в последните минути на 16-ти км на автомагистрала “Тракия”, посока София, при който е катастрофирал лек автомобил “Ситроен С3”, в който се возели млада жена и бебе. Според първоначалната информация возещите се в автомобила не са пострадали, но ще бъдат транспортирани в софийска болница.
Пътните полицаи призовават шофьорите да карат внимателно и стриктно да спазват правилата за движение.
Пътищата в по-голямата част от страната са мокри, продължава да вали или превалява в повечето региони. Това налага шофиране със съобразената с пътните условия скорост.