Отборът на Баскетболен клуб Черноморец (Бургас) ще се стреми към максимално добро представяне в третия си поред сезон в Националната баскетболна лига. Това сподели пред burgassport.bg старши треньорът на „акулите” Дечо Коешинов. В събота (15.10) в първия кръг от редовната кампания бургазлии гостуват в Ботевград на Балкан.

Потърсихме специално младия наставник на отбора, за да сподели очакванията си за новия сезон, ситуацията в клуба, прогнозата си за това ще може ли някой да спре хегемона ЛукОйл Академик…

За сезона:

„Очаквам тази година да се представим по-успешно от миналата. Ако не се повторят катаклизмите от последния сезон, когато някой играчи ни напускаха в течение на годината, ще направим добри мачове. Подготвяхме се предимно в домашни условия и резултатите в повечето контроли ми дават надежди за добро представяне.”

За съперниците:

„Има може би три отбора, които са над останалите, другите сме горе-долу на еднакво ниво. Времето обаче ще покаже кой какво може.”

За финансите:

„Не мога да кажа, че всичко е така, както ми се иска. Проблеми има навсякъде, но благодарение на Община Бургас и най-вече на президента на клуба г-н Иван Атанасов ни има и се борим с трудностите. Без да се намеси държавата в спорта няма да се промени ситуацията. Бизнесът в различните региони трябва да бъде мотивиран да помага на спорта, а това става със съдействието на държавата.”

За отбора:

„Настроението засега е добро и дано остане такова до края на сезона. Нови в отбора са македонецът Кирил Павловски, играещ на позицията център, словенецът Деян Дунович, който е гард, както и братята Тодор и Милен Захариеви, които могат да бъдат използвани на различни позиции, най-вече на 1-ца или 2-ка. Напуснаха ни брат им Христо Захариев, Кирил Райков, Джъстин Нойхаус и Владимир Маринов. Ако задържим състава, който подготвяхме лятото, мисля че ще сме конкурентноспособни. С оглед на възможностите ни имаме добър колектив. Към момента всички за здрави.”

За крайното класиране:

„От това, което виждам като селекции към момента ЛукОйл едва ли ще има проблеми със спечелването на поредната си титла. Левски от своя страна не би слязал по-надолу от второто място, а тройката ще затвори вероятно Рилски спортист (Самоков) . Останалите позиции могат да са с различни носители.”

Снимка: Цветелин Кръстев