Panasonic показа иновативен комуникационен робот-асистент по време на изложението „Home Care & Rehabilitation Exhibition” в Токио по-рано този месец.

HOSPI-Rimo помага на болните да общуват с лекари и приятели, които са далеч от тях     

HOSPI-Rimo служи като посредник в комуникацията при хора, които са на легло или са ограничено подвижни. Роботът им помага да контактуват с други хора, например с техния доктор, който се намира някъде в болницата, или с приятели, които са далече.

Роботи от линията HOSPI вече успешно се използват за доставяне на лекарства в болници в Япония и други страни. Новият модел Riom разчита на мобилна технология HOSPI и визуални HD комуникации.

Японската компания показа също нов модел на робот за миене на коса. Устройството извършва автоматично цялостния процес на измиване на косата - от намокряне до измиване с шампоан, изплакване, третиране с балсам и изсушаване. Новият модел се отличава с миещи ръце с повече пръсти и подобрени механизми.

Panasonic е усъвършенствала и RoboticBed - електрическо легло, което се трансформира в подвижен стол и обратно. Моделът дебютира на H.C.R. 2009, където предизвика голям интерес. Оттогава компанията прави непрекъснати подобрения, основани на обратна връзка от двете страни - тези, които полагат грижи, и тези, които се нуждаят от тях.