Благоевградският клуб Академик привлече бившия национал Георги Давидов дни преди началото на баскетболния шампионат. съобщава  203-сантиметровият център за последно игра в Балкан. На него се разчита много да помогне на далеч по-младите си съотборници в борбата под кошовете.

Наставникът на благоевградския отбор Петър Клечков съобщи пред E79 news, че отборът до вчера е бил на косъм да привлече Прийст Лодърдейл. В последния момент обаче 222-сантиметровия американец с български паспорт е получил оферта от Ливан и е заминал за близкоизточната държава.

Както е известно, през този сезон Академик (Благоевград) прави впечатляваща селекция и до момента привлече петима младежки национали от Левски и двама от Рилски спортист.

Отборът вече е окомплектован окончателно. Първият мач от новия шампионат за благоевградските студенти ще бъде в понеделник от 17.00 ч в залата на ЮЗУ „Неофит Рилски” с Черно море – 2.

Другата новина преди този мач е, че през новия сезон зрителите вече няма да влизат без пари, а билетите за домакинските мачове в Благоевград ще струват 2 лв.