Kак брандовете да се адаптират към свят, доминиран от потребители с мобилни телефони, ще разкрие Гийом Бакувие от Google по време на Webit 2011 следващата седмица в София.

Рeгионалният директор „Мобилни продажби и операции” в интернет гиганта ще говори на 27 октомври в рамките на Главната сцена на форума. Очакват се над 900 посетители от 45 държави, съобщиха организаторите.
ОЩE ЗА WEBIT 2011
    
Webit с акцент и върху дигиталния криейтив
Webit обяви най-влиятелната онлайн личност
Обявена е пълната програма  Webit Congress 2011
Webit Congress - по-всеобхватен и същевременно по-специализиран

С експлозивния ръст на продажбите на смартфони по света, мобилната реклама се превърна в един от най-бързо развиващите се източници на доходи за Google, като за това доста спомага придобиването на  AdMob преди 18 месеца.

От Google  потвърдиха в края на 2010 г., че текущите годишни приходи от мобилна реклама са надминали 1 милиард долара.

Бакувие се присъединява към Google през 2006 г., като се явява един от съоснователите на глобалната акаунт група на Google, която е фокусирана върху управлението на отношенията с най-големите партньори на корпорацията и най-вече с клиенти от технологичния сектор като Nokia, Dell и Vodafone.

Мобилният маркетинг и новите възможности, които той предлага на бизнеса, е сред основните теми в рамките на Главната сцена на Webit 2011. Сред лекторите по темата е и Пол Бърни, главен маркетинг и изпълнителен директор на Асоциацията за мобилен маркетинг (ММА) за Европа, Средния Изток и Азия.