Новото попълнение на женския национален отбор Доника Ходжис вкара 26 точки в първия си мач с фланелката на България. Гардът се развихри и се оказа без съпротива при успеха с 64:61 над Великобритания в първата контрола това лято преди квалификациите за Евробаскет 2011, след като американката с български паспорт Доника Ходжис отбеляза решителна тройка и бе точна два пъти от наказателната линия в самия край на срещата. Гардът записа изключително добър дебют и завърши двубоя с 26 т., от които 4 тройки, 5 броби и 2 асистенции.

В Правец избраничките на Хосе Мария Бусета започнаха сковано и след 10 минути игра губеха с 5 точки - 18:23. До края на полувремето играта се изравни, като разликата падна то 3 точки в полза на британките. През второто полувреме България започна по-активно и след стабилна игра в защита и 17:8 в третата част дръпна напред със 7 точки. В последните минути обаче англичанките имаха шанс да се доближат на точка, но усилията им стигнаха само за толкова, а Ходжис накрая с два успешни удара от фаул донесе победата.


Днес е втората среща между двата тима, отново то 17:30 часа, като входът за зрители ще бъде отворен.

Радостина Славова завърши с 10 т. и 9 борби, а Роксана Йорданова добави 8 т.

Българския тим имаше проблеми в стрелбата от наказателната линия и изпусна цели 10 наказателни удара, но за сметка на това момичетата на Хосе Мария Бусета записаха 41 % при стрелба от зоната за 3 точки.
Изпанецът пусна в игра всички 12 състезателки, които бяха записани в тимовия лист на тима за срещата.
За гостенките най-резултатна бе Джоана Лидъм, която завърши с 20 точки. Тя успя да отнеме 6 топки и грабна 5 борби.