СП получиха поредния урок - 1 750 000 българи гласуваха за мен и това е много по-сериозен резултат от постигнатото на първия тур. Това заяви новият президент на България Росен Плевнелиев.

Трябва да се простим с партизанското отношение и с мнението, че с манипулации може да се печелят изборите. Като пример Плевнелиев даде твърдението на лидера на БСП Сергей Станишев, че той е зависим от премиера Бойко Борисов.

На въпрос дали може да дойде време, в което да каже Бойко, кажи си, Плевнелиев многозначително заяви, че няма притеснения за това. Знам, че ще има конфликт и искри, но сме мотивирани да работим здраво. Ще бъде тежко, ще има напрежение и конфликти, но ще следвам подхода, който съм изповядвал през последните години. Аз съм човек с характер и отстоявам каузи, категоричен е Плевнелиев.

Росен Плевнелиев ще принуди своя наследник в Министерството на регионалното развитие Лиляна Павлова да си търси нов заместник, тъй като към Дондуков 2 ще поеме заместник-министърът Катя Захариева. Ще пия едно кафе с президента Георги Първанов, за да си поговорим как функционира институцията. Въпреки това аз изповядвам други принципи в управлението – прозрачност, екипност и професионализъм. На въпрос дали настоящият държавен глава го е поздравил, Плевнелиев отговори с думите: Дори да ми е звънял Първанов, не съм вдигнал, защото нямам номера му, а вдигам само на познати номера.