Аз не политизирам проблемите и не водя политически битки. Това заяви президентът Росен Плевнелиев след тестването на електромобил пред сградата на „Дондуков“ 2.

Имам много честни и прями отношения с премиера Бойко Борисов. Много пъти съм му казвал не, много пъти сме сядали и сме решавали въпросите, категоричен е държавният глава.

Президентът подчерта, че е готов да се бори за проекти, които имат смисъл и търси конкретни решения. „Винаги ще сложа аргументи на масата тогава, когато видя заплаха за националните приоритети. Виждате темата с енергийната сигурност се засилва и как нашият министър-председател по-често адресира тази тема. От тази гледна точка, дали енергийна ефективност, дали електронно правителство, дали работещи институции, за мен са важни тези приоритети и аз ще следя по тях да няма разнобой. Ако, обаче, политическите партии противоречат на националните приоритети, ако пречат на движението по тях, аз ще се намеся”, посочи президентът.

Не е важно кой, какво и какви битки с кого води, а да се работи в правилната посока по националните приоритети, категоричен е държавният глава.