Филмът на Влади Въргала „Операция „Шменти капели" се устреми към трона на най-гледания наш филм през последните 20 години, след като беше посетен от 100 000 зрители само четири седмици след като излезе на голям екран.

Бройката се закръгли вчера, научи „Монитор". Кинопродукцията отсега се нареди на трето място сред най-гледаните български игрални ленти след демократичните промени. Така Въргала дава заявка, че може да настигне изглеждащия доскоро абсолютно недостижим рекорд на „Мисия „Лондон" от 400 000 зрители.

„Не следя внимателно тези неща. Не влизам и във фейсбук профила на филма. Съдя за гледаемостта по това, че непрекъснато ме срещат хора и ме поздравяват, оплакват се, че няма билети", каза пред „Монитор" Влади Въргала. В социалната мрежа зрителите действително се скъсват да хвалят филма.

Нетипично за България там всички пишат суперлативи за Влади и хората му. „Филмът е уникално добър! Браво на г-н Карамфилов и на целия екип! Хубаво е да се правят повече български филми, а по-хубаво ще е, ако са като този - много смешни и с добър замисъл! Браво!", е написал Христо Терзийски.

Тази сутрин Влади ще раздаде 5000 бели рози на столичния площад "Гарибалди", за да благодари на публиката. „Имам огромна нужда да дам и аз нещо на тази хора заради топлото им отношение и страхотните думи, които ми казват непрекъснато", призна Влади.

Той вече работи и по версията на „Операция „Шменти капели" като телевизионен сериал, който ще бъде събран в 12 епизода. Те ще се излъчат по TV7.