Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по волейбол Радостин Стойчев ще остане на поста си и след срещата утре с ръководството на Българската федерация по волейбол.

Според проучване на Sportal.bg Радо Стойчев и родната централа нямат някакви непреодолими различия в начина, по който ще продължи подготовката и участието на държавния тим на олимпийската квалификация в София през май 2012 година. Така няма да има пречка Радостин Стойчев да изпълни договора си с БВФ, който е за две години, и изтича след Олимпийските игри в Лондон 2012 година.

Много вероятно е ръководството на БФВ да натовари с повече отговорности директора на националния отбор Николай Николов, който ще трябва да помага за организацията на олимпийската квалификация в София и за финалите на Световната лига през 2012 година, които ще се проведат в София.

Според официалната програма Радо Стойчев утре сутринта ще се срещне с членовете на Управителния съвет на БФВ. По-късно Стойчев и ръководството на БФВ ще бъдат приети от министъра на спорта Свилен Нейков, а в 15,30 часа в пресзалата на Спортната палата ще дадат съвместна официална пресконференция.