Селекционерът на волейболните ни "лъвове" Радостин Стойчев хвърли оставка и обяви на специална пресконференция, че няма да води трикольорите на олимпиадата в Лондон.

"Ще предприема действия за прекратяването на договора си с националния отбор и потвърждавам решението си. Считам, че има достатъчно основания за оставки не само на Данчо Лазаров, а и на всички членове на УС и избирането на нов такъв".

"Не бих искал след мен да бъде потоп. Утрешното пътуване до Аржентина е подготвено. Федерацията ще реши кои състезатели ще заминат и кой ще бъде треньорът, но щабът ми е с висок морал и са готови да продължат да изпълняват задълженията си".

"Причините да поискам оставката на Данчо Лазаров са следните. Неефективното управление на федерацията. Скандали във всички волейболни първенства. Управителен съвет от над 20 члена на федерацията".

"Това е нереално и неефективно. Липса на мандатност на членовете на УС и президентът. Съмнения за фиктивни клубове. Скандалите на предишната олимпиада, конфликт на интереси, защото Данчо Лазаров е президент на централата и собственик на клуб - не по документи, но има договор с играчите".

"Както и редица други проблеми. Спиране на състезателно права на редица млади играчи с цел преминаването им от един клуб в друг и неясното разпределение на приходите от ТВ права. „Потвърждавам, че подавам оставка“, обоснова решението си Стойчев.