Salam World - това е мюсюлманският Facebook, който се очаква съвсем скоро да се появи на сцената на социалните мрежи. В превод името на социалната мрежа означава „Здравей, свят" и в действителност много скоро от сайта й ще могат да се поздравяват хора от цял свят, хора обединени в религиозните си убеждения или просто в интереса си към исляма, съобщава kaldata.com.

Salam World е социална платформа, базирана в Истанбул. Идеята за създаването й дават група от влиятелни турски и руски бизнесмени. Досега в социалната мрежа те са инвестирали достатъчно средства, за да привлекат вниманието на аудиторията с атрактивна реклама и надеждни обещания.

Според непотвърдени източници ислямският Facebook ще стартира до няколко седмици. Това не пречи обаче вече стотици хиляди души да са заявили желание за членство в социалната мрежа. Всички те са отпратили исканията си и чакат покани. От Salam World, на свой ред, са инструктирали бъдещите си потребители, за момента само да въведат своите e-mail адреси.

Освен централата си в Истанбул, Salam World ще има клонове в Дубай, Лондон, Москва, Кайро и Ню Йорк. Социалната мрежа за мюсюлмани ще бъде преведена на 15 езика, сред които са и английски, руски, арабски, френски и немски.