Продуцентът на „Непобедимите 2" Силвестър Сталоун да финансира строежа на детска градина в квартала между Петте кьошета и бившата баня „Мадара". Настоятелното искане е на местния „парламент", заседаващ из близките кафенета, пише Монитор.

Екип на екшъна снима денонощно батални сцени само на метри от кооперациите в идеалния център на София. От седмица столичаните заспиват с усещането, че са потенциална мишена във войната между свирепи улични банди. Тътен като от наближаваща лавина се носи от сградата и двора на Националния армейски комплекс, по-известeн като военното НДК.

Снимачната площадка на холивудската продукция в Националния армейски комплекс

 

Кибиците са единодушни, че неувяхващият Рамбо на всяка цена трябва да осребри дискомфорта им в прозаични навици, като паркиране и разходки. Вдигнатите с паяк автомобили, затворените улици и стряскащите гърмежи са само част от изброените „щети". Вместо да раздава персонално автографи или да позира за снимка с всеки желаещ, ентусиастите намират пълноценен отговор на болежките си в нещо по-глобално - построяването на забавачка с холивудски пари.

„Охраната на продукцията непрекъснато дебне някого да не снима безценния им реквизит или не дай Боже да щракне някоя звезда. Вече са си позволили да конфискуват два фотоапарата на съседи. Ние сме на собствената си улица, никой не може да ни забрани да снимаме. В събота сутринта под прозорците ни се изсипаха десет патрулки, не знаем какво се случва", твърди Васил Василев от квартала.

Той е категоричен, че с комшиите му потърпевши ще отнесат искането си до Сталоун и партньорите на „Непобедимите 2" от българска страна „Ню Бояна Имидж".
.