Седмокласници от ОУ „Васил Левски” гостуваха в общината, за да поздравят общинското ръководство и администрацията с празника на града. Един от учениците изпълни стихотворение за Ботевград, написано от учителката по български език и литература Тошка Велева. Седмокласниците направиха специално обръщение към кмета Георги Георгиев, в което се казва: „Желаем чрез Вас да поздравим цялото ръководство на община Ботевград за празника на града – 1 декември. Лично Вас да приветстваме с новия мандат и да Ви пожелаем да управлявате вещо и сърцато общината за благото на всички, които живеят в нея.
Благодарим Ви за грижите и средствата, които не пожалихте за санирането на нашето училище, за да ни бъде топло и уютно, красиво и приветливо.
През идната учебна година ОУ „Васил Левски” – Ботевград ще чества своя вековен юбилей. Ние напускаме това лято, седмокласници сме и ни очакват нови училища, но милеем за сегашното и искрено желаем и след нас да остане значимо за общината, защото определението „ромско” е обидно за всички в него – отделени и осмени. А ние живеем и учим заедно, такава е и повелята на патрона ни – великия Левски, но след нас балансът на етносите се променя, а ние не желаем в общината да има етническо училище – не заради Европа, а заради нас самите – хората в нея!
Господин кмете, молим да положите грижи и за това. Вярваме, че можете и ще го направите! Още веднъж – честит мандат с пожелание да е още по-успешен за доброто бъдеще на родния ни град и младите хора в него!”.
„Децата ще запомнят тази среща и ще знаят, че в общината могат да влязат, когато имат проблем или когато искат да изкажат благодарност”, каза Тошка Велева. Тя подари на кмета екземпляр на стихотворението. „Нашият скромен дар е сътворен от класните ръководители на трите седми класа. Той съчетава в себе си силата на словото, символа на нашия град и магията на новите технологии”, допълни учителката.
Георги Георгиев благодари за вниманието. „С ръководството и учениците на ОУ „Васил Левски” винаги сме поддържали много добри отношения. Вие с готовност се отзовавате на всички мероприятията, които общината е замисляла и провеждала”, каза кметът. Той пожела на учeниците да бъдат здрави и да усвояват учебния материал и ги увери, че желанието им да продължат грижите за училището ще бъде изпълнено.