Анкетата за футболист на годината, която тази година бе силно демократизирана, окончателно доби комични измерения. Според регламента всеки Интернет потребител, който се регистрира с имейла си на адреса futbolist1.bg, може да номинира всеки български футболист за наградата. Имена като Стоян Димов (Локомотив Мездра), Денислав Димитров (Искра), Дейвид Пенчев (Ботев Враца) и дори по-известни като Апостол Попов (ЦСКА) или Петър Димитров (Берое) минаваха за екзотични хрумвания на роднини и приятели на футболистите, номинирали ги къде насериозно, къде на майтап.

Някой зевзек обаче взе, че включи в играта и нападателя на Витоша (Бистрица) Бойко Борисов! Хрумването, което очевидно бе с цел подигравка, както с регламента на анкетата, така и с личността на министър-председателя, обаче бързо се сдоби с популярност в уебпространството и Борисов към момента със 121 гласа е на пето място след Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Николай Михайлов и Владимир Гаджев (б.р. Бойко Борисов вече е на второ място, като пред него е само Димитър Бербатов).

По всичко личи, че премиерът ще влезе в Топ 20, измежду който спортните журналисти в крайна сметка ще определят победителя. Нищо не може да се направи, защото човекът си е български гражданин, картотекиран редовно като играч на тима от Бистрица. Вярно е, че и много помага на българския футбол с влиянието, което има като министър-председател. Дано все пак в крайна сметка да няма прекалено много колеги, които да проявят чувството си за хумор, гласувайки за Борисов, че да видим тогава как ще излязат от ситуацията демократично мислещите организатори на анкетата!

Ивайло Стоименов/Sport cafe