Не, не се чувствам като бита карта. Направил съм това, което е трябвало като министър – председател. Направих реформите в страната. Това заяви в откровено интервю пред ТВ 7 лидерът на ДСБ Иван Костов.

Той обаче се допълни, че през годините, прекарани в българската политика, не е имал нищо общо с координатната система “бита карта – печеливша карта”. Лека - полека съм помъдрял. Това е голямото ми богатство в момента, каза още лидерът на ДСБ.

След което той и водещата Люба Кулезич се впуснаха във философски разговор за нещата от живота. Аз правя каквото мога, всичко което е по силите ми. Ето сега се опитвам да ви опонирам, като казвате, че всичко е отишло по дяволите, заяви бившият премиер. На последните президентски и местни избори, десните партии претърпяха пълен провал.

Иван Костов каза знае, че знае, че в България има много хора, които не го обичат.  Опитвам се да действам библейски – обръщам и другата буза, каза той. След което се впусна в спомени за времето, когато беше министър – председател, за да обясни колко трудно му е било да управлява държавата след разгрома на българската икономика от правителството на Жан Виденов през 1996 г.

Не сънувам, че съм премиер. Никога не сънувам онези кошмарни години. Да се правят истински реформи е много тежко и много трудно, каза още лидерът на ДСБ.

Тук ли е моментът да зарева?, отговори Костов на констатацията на водещата, че хората харесват премиера Бойко Борисов, въпреки недостатъците му.

Аз два пъти съм спасявал държавата от финансова криза – първия път когато направих това, той е беше сикаджия , вторият път беше шеф на охранителна фирма, която пазеше Симеон Сакскобургготски, каза ядосан експремиерът на констатацията на Борисов, че с изказванията си дестабилизирал страната.

Както изглежда ще трябва да напиша нова статия. Защото мога и сега да се подпиша под тази статия. Така Иван Костов отговори на въпроса защо публикува във “Фейсбук” прословутия си икономически анализ в органа на БКП “Работническо дело”. Според него, светът, в който навлизаме се нуждаел от непрекъснати реформи. Управлението трябва да изпреварва, да предвижда решенията, които трябва да се вземат, каза Иван Костов. И допълни, че сегашното правителство не правило това заради очевидната си некомпетентност.