Собствениците на ЦСКА  Димитър Борисов и Иво Иванов ще редуцират бюджета на клуба за следващата година, научи Sportal.bg. Причината е сериозната финансова криза в Европа, която се отразява и на България.

Босовете на армейците обаче са категорични, че няма да изоставят клуба в този тежък момент.

Междувременно Sportal.bg разбра, че на този етап ЦСКА няма да има нов основен спонсор, за какъвто се спрягаше "Асарел Медет". Както е известно, премиерът на България Бойко Борисов обяви преди време, че тази фирма е твърде вероятно да удари сериозно финансово рамо на армейците, но източници на Sportal.bg, запознати с делата на "Асарел Медет", заявиха пред нашата медия, че това трудно ще се случи, тъй като компанията предлага много по-малка сума от тази, която дава в момента Глобул.

Също така от компанията опровергават и слуховете, че ще купят 40 % от акциите на ЦСКА.

Според наша информация изпълнителният директор на "Асарел Медет" Лъчезар Цоцорков и босът на тима Димитър Борисов трябва да се срещнат по-късно днес или утре, за да разговарят на тема спонсорство, но дори да се разберат, сумата, която компанията би желала да дава, не надхвърля 500 000 лева. Тоест по-малко от 10 % от настоящия бюджет на ЦСКА.