За трети път тази година премиерът на страната Бойко Борисов посети Ботевград. Той и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова прерязаха днес лентата на обновената детска градина „Звънче”. Датата на събитието не случайно съвпадна с рождения ден на депутата от ГЕРБ за София област Даниел Георгиев.

„За мен е изключителна радост да споделя откриването на обновената детска градина. Инвестицията в бъдещето на децата е най-хубавото, което може да се случи. По проект „Инвестираме в нашите деца” на ОП „Регионално развитие” са осигурени 4 500 000 лева за ремонт на три училища и две детски градини в община Ботевград. Над 1 000 000 лева предоставяме и по проект на ПГТМ „Христо Ботев”. В края на този месец предстои да осигурим на община Ботевград още 1 500 000 лева за изграждане на два центъра от семеен тип за настаняване на деца, лишени от родителска грижа”, каза министър Павлова.
Премиерът Бойко Борисов пожела весели коледни и новогодишни празници на ботевградчани. Той заяви, че ще изпълни и останалите ангажименти, които поел към общината – да помогне за осигуряване на средства за новата спортна зала, за доизграждане на депото и за реализиране на проект за местни туристически атракции.
„Средствата за ремонтните дейности са от Европейския съюз, но ако не беше помощта на премиера и министъра на регионалното развитие, ние нямаше да можем да се докоснем до европейките пари. Очевидно е, че финансовият ресурс е използван пълноценно, без злоупотреби и без корупция”, каза кметът на Ботевград Георги Георгиев.  
Приветствие от името на родителите на децата поднесе Радка Велева. Тя и директорът на детското заведение Маргарита Николова благодариха на правителството и общинското ръководство за "инвестицията в името на децата".

Ремонтът в ОДЗ „Звънче” е осъществен по проект BG161PO001/1.1-01/2007/072 "Инвестираме в нашите деца“ на гр. Ботевград, финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013, договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.1-01/2007/072 от 03.09.2010 г.
Стартът на строително-ремонтните дейности бе даден на 7 август тази година. Те възлизат на 584 000 лева. Изпълнител на обекта е „Барези 1” ЕООД.  

В момента в ОДЗ "Звънче" се отглеждат и възпитават 142 деца.