Трима общински съветници влизат в състава на Обществения съвет, който ще оказва помощ за извършване на дейности по социално подпомагане и ще упражнява обществен контрол върху тяхното осъществяване. Това са Йордан Йорданов, Даниела Николова и Цонка Докова. Останалите членове на съвета са Светлана Тодорова – гл.експерт „Социални дейности” в общинската администрация, и Виолета Николова, директор на Дирекция „Социално подпомагане” в Ботевград. Председател на Обществения съвет е секретарят на Общината – Цеца Иванова.
Представители на ОбС в Комисията за установяване на жилищни нужди и за настаняване под наем в общински жилища станаха Петър Цоков и Георгина Романова. В състава на комисията влиза и представител на общинската администрация – секретарят Цеца Иванова.
Съветниците Даниела Дойчева и Ташка Дикова бяха избрани за членове на Комисията по чл.8, ал.2 от Закона за уреждане правата на гражданите с многогодишни жилищно-спестовни влогове. Представители на общината в същата комисия са: инж.Красимир Андреев – зам.кмет на Общината, Цеца Иванова, Людмила Маринова - младши юрисконсулт в Общината, Цветанка Иванова – счетоводител в администрацията, и Светлана Тодорова.
Николай Велков и Методи Методиев ще представляват ОбС в общинската комисия по транспорт, която се занимава с въпросите, касаещи транспортното обслужване на населението в общината. В тази комисия влизат още представители на Общината, КАТ – Пътна полиция, браншови организации в областта на автомобилния транспорт.
За членове на комисиите бяха предложени и съветници от опозицията, но те не събраха достатъчен брой гласове.