Утре - събота, 17 декември в Ботевград мъжкият баскетболен отбор на Балкан ще бъде домакин на Левски. Зелените са със значително по-добро самочувствие след двете поредни победи като гост в предишните два кръга над Черноморец и Спартак. С изключение на Емил Бинев, който пропуска тази среща, както каза един от тримата треньори Михаил Михайлов, и на възстановяващия се от травма Цветелин Иванов, всички останали са в добро здравословно състояние. Така ще има всички предпоставки именно срещу Левски да докажат, че наистина има подобрение в играта им.

Разбира се, "сините" имат значително по-класна селекция предимно от опитни баскетболисти. Те играят много здраво и агресивно в защита, топреализаторът им Арън Харпър не пада под 25 точки срещу Балкан в последните два сезона, имат отличен плеймейкър с добри реализаторски качества като Маркъс Хол, разполагат и с център като Васил Евтимов, който освен традиционните си над 10 борби на мач прави и по доста асистенции, много силно играят и изключително опитните бивши национали Хрисимир Димитров и Димитър Ангелов, стабилни са и по-младите Златин Георгиев и Павел Иванов, под коша разчитат и на 208-см янки Джъстин Елър.

Снощи Левски имаше труден мач в София срещу македонския Фени Индъстри, който  измъкна само с 1 точка разлика и в който Иван Лилов стана топреализатор за тима от Кавадарци с 21 точки, и само два дни след тази среща едва ли ще се чувстват напълно възстановени.