Баскетболистите  на Балкан затрудниха максимално втория в класирането в днешния мач от 10 кръг на НБЛ. Те изиграха най-добрия си мач срещу "сините" в последните три сезона, въпреки че загубиха със 71-77 (18-19, 22-13, 16-21, 15-24).


След първите две части те имаха аванс от 8 точки - 40-32, който минута след началото на третата стигна до 11 при 45-34. След това обаче гостите започнаха да топят пасива си, който в края на третата четвъртина бе 3 точки - 56-53 за Балкан. В последните десет минути на истината се видя на практика, че Левски е по-класният тим - и като селекция, и като игра. Сините поведоха в 33-та минута и след това направиха пълен обрат, спечелвайки частта с 24-15, а с това и срещата.


У привържениците на Балкан остана разочарование, но то бе само от загубата. Защото те видяха значително подобряване на играта на тима, което зелените демонстрираха срещу силен отбор, какъвто е Левски. В по-голяма част от срещата играха тактически дисциплинирано и видимо затрудняваха своите съперници. Пропукаха се след средата на третата четвъртина, когато започна истинската битка за победата, и не можаха да повторят играта си от първото полувреме.


Най-резултатен за Балкан бе Айзея Мартин, който отбеляза най-много точки - 17 и е с най-висок коефициент, като овладя и 6 борби. Трима завършиха с по 13 точки - Димитър Филипов, който изигра силен мач с неговите 5 асистенции и 5 борби, Станимир Маринов и все още невъзстановеният от контузия Любомир Лилов. Със 7 точки и 6 борби добре се включи Маринчешки, Дуейн Мортън вкара 4, който също сграбчи 6 топки под коша, с по 2 точки са Кирил Райков и  Джош Кроуфърд.


Васил Евтимов отново направи дежурния си дабъл-дабъл - 16 точки и 17 борби. Най-резултатен със 17 е Арън Харпър, който в началото на последната част бе вкарал само 5 точки и за първи път в мач срещу Балкан не стигна кота 20. Маркъс Хол има 14 точки, силно игра и Златин Георгиев с основен принос за намаляване на пасива на Левски в края на третата четвъртина. С екипа на Левски Данчо Бозов, който бе посрещнат радушно от публиката, отбеляза 7 точки.

Снимка: Цветелин Кръстев