Президентът Георги Първанов е бил на таен лов в компанията на шоумена Слави Трифонов, съобщава столичен всекидневник. Преди две седмици двамата са забелязани в Държавното ловно стопанство край Студена.

Дългият и президентът пристигнали по различно време и изрично предупредили персонала, че визитата им трябва да остане в пълна тайна. След няколкочасов лов Първанов и Слави си тръгнали с два благородни елена, твърдят служители във ведомството.

В "Студена" Първанов е чест гост от години, припомня БЛИЦ. Той дори публично е признавал, че бившата резиденция на Тодор Живков е едно от любимите му места за почивка и лов.

Според очевидци Дългия пристигнал в пълно бойно снаряжение и делово пристъпвал към "ритуалните убийства". Той се похвалил пред президента и персонала със скъпарската си пушка. "Браунинг"-ът на Слави е изработен по поръчка и се оценява на над 10 хил. лв.

Трифонов категорично отказал служителите на стопанството да приготвят уловения от него дивеч. Затова пък Първанов обикновено не пропускал специално приготвената за него софра, но този път и той си тръгнал бързо заедно с приятеля си в лова.

Най-голямото постижение на Трифонов в лова е през 2008 г. В ловно стопанство "Женда" край Кърджали Дългия отстрелял гигантски муфлон. Извитите рога на чифтокопитния звяр се оказват с дължина 100 сантиметра!

Във въпросното ловно стопанство са показали майсторлък и премиерът Бойко Борисов, бившият земеделски министър Мехмед Дикме, депутатите Лютви Местан и Бойко Радоев, както и кулинарният гуру Ути Бъчваров.