Екип на „Спешна помощ" в Русе бе нападнат от десетки роми тази нощ, докато се опитваше да спаси ранени при тежка катастрофа в село Малко Враново.

Заради намесата на полицията медиците се отърваха без наранявания.

Малко след 20.00 часа снощи силен трясък изважда на улицата семейството на Елемен Манасиев от село Малко Враново. Оказва се, че са катастрофирали синът му и тримата му племенници. Двама от пътниците са загинали на място.

Семейството вика линейка, но щом екипите пристигат, заварват загиналите и група от около 40 роми. Те започнали да хвърлят камъни и счупили страничното огледало на линейката. Наложило се в селото да ходи втори екип, за да вземе друг от пострадалите, информира бТВ.

„Всичките тези хора на главата ни - крещят и викат, и никой не казва нещо, което може да улесни работата ни и да ни помогне. В началото колегите от полицията са били един или двама. Като пристигнахме, бяха призовани още много и благодарение на това ние сме живи и здрави и линейката цяла, за разлика от тази на колегите”, разказва Силвия Керемедчиева - медицински фелдшер.

„Ако ги нападаме, значи трябва да ги нападаме с пушки, с оръжие и т.н. Това не е било нападение, просто строго мъмрене, караници защо не са пристигнали навреме”, отвърна Елемен Манасиев.

Полицейското присъствие в района продължава да бъде засилено.