Спасителни операции в страната се провеждат в постоянна координация с Агенция „Пътна инраструктура” и други органи на изпълнителната и на местната власт.

120 автомобили с екипи с 500 служители на звената за “Пожарна безопасност и защита на населението” /ПБЗН/ при Столичното и Областните управления ПБЗН на Главна дирекция ПБЗН са включени в операции по оказване на помощ на закъсали автомобили, хора и наводнени сгради. Всички спасителни операции се провеждат в постоянна координация с Агенция „Пътна инраструктура” и други органи на изпълнителната и на местната власт. За времето от 00:00 часа до 12:00 часа на 7 януари звената за ПБЗН са реагирали на 170 сигнала за произшествия, от които 25 пожара, 107 спасителни дейности и 3 лъжливи повиквания, съобщава пресцентърът на МВР. 

По информация на вътрешното министерство, пътищата в София област са проходими при зимни условия. Почистват се и се опесъчават от пътноподържащите фирми.
В района на Етрополе в района на ”Златишки” проход вследствие на 1 метровия сняг са закъсали 3 джипа с около 25 човека, които са настанени в хижа ”Кокалското”. Изпратена е техника и помощ.
Екипи от РУПБЗН София област оказват помощ на два закъсали автомобила при село Малък искър.
Пожарен автомобил е заминал за автомагистрала ”Хемус”при тунел “Топли дол” за отстраняване на паднали дървета на пътното платно. Автомобил “Татра” е заминал за местността ”Студена” след Перник за изтегляне на закъсали товарни автомобили.