Въпреки забелязващото се подобряване на обстановката в Етрополска община след обилния снеговалеж, днешната обстановка продължава да е напрегната. Булевард Партизански е почистен, започна разширяване на пробитите основни улици в града.
Пътят Етрополе-Правец е почистен и се минава безпрепятствено, но по пътя за Джурово положението е много лошо. И тук се работи, както и навсякъде за почистване на пътищата, но по-добре да не се тръгва на път без сериозна причина. Автобусите пътуват само до София и Враца. До селата няма никакъв автобус, защото пътищата са все още непроходими за нормална експлоатация. Изключение е само пътя до Бойковец.
В Лопян продължава да няма и електричество.
На помощ на бедстващи хора и коли се отзовават органите на МВР и Противопожарната служба. Селата вече се снабдяват с хляб, има хляб и по магазините в града.
Снощи се прибраха блокираните скиори на Кокалското след намеса на тежка техника от Елаците и със съдействието на Противопожарната служба. Нещо повече, на бебетата, които са били в групата е занесено изкуствено, сухо мляко. Няма пострадали хора при този случай. Преди тази група, пак по пътя за хижа Стражата е оказана помощ на закъсали автомобили.
Оказано е съдействие за пробиване на път в Рибарица за погребение. Днес е вдигнат човек от Лопян, който е бил на хемодиализа, но не е могъл да се добере до болницата в Етрополе.
Все още няма редовни връзки по МТел. Продължава отстраняването на авариите по трасетата на кабелната телевизия и интернет-връзките.
Всички машини от Етрополе, Елаците, военна техника и на Гражданска защита продължават разчистването на пътищата в града и в Общината. Ще го продължат и тази нощ.
Щабът по бедствия и аварии към общината се обръща отново към гражданите за съдействие за почистване на тротоарните площи от сняг и паднали клони, както и за осигуряване на безпрепятствена работа на снегопочистващите машини.