Intel ще подкрепи с реклама за 300 милиона долара продажбите на ултрабук компютри. Кампанията „Нова ера в компютърния свят” ще започне през април, стана ясно на изложението за потребителска електроника CES 2012 в Лас Вегас.

Новият ултрабук Acer Aspire S5 дебютира на CES 2012 с претенцията за най-тънък от всички познати досега модели

До края на годината на пазара ще се появят 75 нови модела ултрабук компютри, съобщи вицепрезидентът на Intel Мули Идън, цитиран от Ройтерс. Още през 2012-та ще излязат ултрабуци, управлявани с глас чрез технология от Nuance. Новите модели ще разпознават и жестове с помощта на вградена камера.

Мули Идън демонстрира няколко ултрабука с вградени датчици за наклон и безконтактни четци на кредитни карти. Потребителите няма да въвеждат данни, а единствено ще трябва да прекарат картата през четящото устройство.
ОЩE ПО ТЕМАТА
    
Ултрабук компютрите срещу MacBook Air
Ултрабуците са по-добри от таблетите, твърди Intel
Всеки четвърти лаптоп ще е ултрабук след година
Какво представляват ултрабук компютрите

Ултрабуците идват с нова технология за защита на данните. Картата ще бъде свързана с конкретно устройство, така че крадците да не могат да я ползват на друго устройство.

Intel работи усилено за намаляване на цените на ултрабуците и увеличаване на размера на екрана, както и върху развлекателните възможности на новия клас компютри.

Първите ултрабуци излязоха на пазара през есента на миналата година.Това бяха моделите Acer Aspire S3 и Asus Zenbook. Ултрабуците съчетават производителността на съвременните ноутбуци с тънкия дизайн на таблетите.