Д-р Антони Михайлов е новото попълнение в екипа на Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ – Ботевград. Той идва от САЩ, където работи и живее 16 години. „Като всеки европеец исках да видя какъв е животът зад океана. Това беше мечтата ми, която успях да сбъдна. За успешната реализация в страната на неограничените възможности са необходими малко късмет и много работа. Носталгията по Родината обаче остава. Поне за мен беше така. Затова реших да се върна. Освен това лекарите-чужденци със специалност като моята трудно „прескачат бариерата”, която се поставя пред тях”, сподели с наш репортер д-р Михайлов. Той е поканен да работи в ботевградската болница от дългогодишния си приятел д-р Георги Шуманов, началник на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ - Ботевград. „Тук получавам много по-малко пари, но съм по-спокоен и по-щастлив”, допълни акушер-гинекологът.
Д-р Антони Михайлов започва като ординатор в благоевградската болница през 1987 година. През 1992 година придобива специалност по акушерство и гинекология. През 1994 година получава виза и заминава за САЩ. Първоначално живее близо до Чикаго, след това се премества в щата Индиана. Работи в известната Mercy Hospital и Grand Hospital, която преустановява дейността си по финансови причини.
По повод днешния християнски празник и в навечерието на Бабинден /21 януари/, д-р Михайлов пожелава на именниците и своите колеги здраве и да намират време за повече усмивки в динамичното ежедневие.