Малко след старта на Пълна промяна по Нова и преди началото на другото риалити на същата телевизия – Островът на изкушението, bТV се включва в битката за рейтинг с втория сезон на Сървайвър.

Тази година шоуто е със заглавие Survivor Експедиция Робинзон и по думите на продуцентите ще е много по-динамично от предишното издание.

„Миналият сезон беше много туристически. Тази година условията за живот, самата природа и изпитанията, които подготвихме, са значително по-тежки и за това – по-интересни за гледане“, разказа Евтим Милошев по време на пресконференцията преди началото на предаването.

Новото във втория сезон е Островът на мъртвеца, на който някои от участниците ще прекарат в пълно усамотение няколко дни.

Липсата на всякакви „екстри“ е едно от нещата, с което се гордее екипът на втория сезон на Сървайвър.

За разлика от изданията в другите страни, където участниците получават храна зад кадър или пък им разрешават да си сложат червило преди снимки, нашите „пирати“ са получили само ориз, олио и брашно.

„Един от участниците се хранеше с водорасли, защото твърдеше, че са безвредни. В крайна сметка започна да се подува, тялото му задържаше вода и тук се разбра, че е увредил черния си дроб. За щастие, ще се оправи“, разказа Евтим Милошев.

Преди да се разбере кой е победителят в началото на декември, зрителите ще видят 52 епизода, 17 племенни съвета, 8 изпитания за племенна неприкосновеност, 18 за лична и 22 игри за награда.

Инвестицията във втория сезон на Сървайвър възлиза на малко по-малко от 25 милиона долара.