На свикания тази сутрин брифинг за местните медии инж. Борис Стоев - главен експерт Гражданска защита направи обстоен анализ на състоянието в общината относно зимната обстановка и работата по преодоляване на последствията от обилния снеговалеж.
От извършената проверка тази  сутрин в общината са констатирали, че около десет улици в кварталите "Изток" и "Ябланица" не са почистени добре и поради местонахождението си е необходима високо проходима техника.
По отношение на електрозахранването все още има аварии в махала "Бързашка" кв. Вранещица, част от вилната зона "Рибарника", както и  в селата Брусен и Лопян. Има и редица частични аварии в частни домове. Ремонтната група на ЧЕЗ работи по тяхното отстраняване.
Той припомни отново, че дежурните в общината приемат всички сигнали срещу представено име и телефон за обратна връзка и оказват своевременна помощ. Обаждайте се по всяко време при нужда на тел: 0720 68 200 и 0720 6 35 56, както и на телефона на ЧЕЗ 070010010, припомни инж. Стоев.
Освен от тези телефони, в Кризисния щаб следят и сигналите, които наши читатели отправят от форумите на етрополската секция на botevgrad.com.