На сайта на botevgrad.com бе получено питане към Кмета на община Етрополе инж. Богомил Георгиев от името на ОбС на БСП и групата общински съветници от БСП, отправено на 18 януари 2012 година. Текстът качваме без редакторска намеса.
Отговор на поставеното питане е предвиден за следващото заседание на Общинския съвет на 31 януари, като 1 точка от дневния ред.
ЧРЕЗ
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ЕТРОПОЛЕ
Г-Н ХРИСТО АНДРЕЕВ
ДО КМЕТА
НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ
ИНЖ. БОГОМИЛ ГЕОРГИЕВ
П И Т А Н Е
от  групата общински  съветници на БСП
ОТНОСНО: бедственото положение в община Етрополе в началото на месец януари
ГОСПОДИН КМЕТЕ,
Към нас като общински съветници от БСП се обърнаха много граждани от град Етрополе и селата на общината с оплаквания във връзка с трудностите, които причини обилният снеговалеж на 6-ти и 7-ми януари 2012 г. в община Етрополе, и с липсата на резултати от почистването му.
Гражданите изпитаха огромни затруднения от ненавреме взети мерки за почистване на улици и тротоари. Села и квартали – останаха без електричество повече от 24 часа, без транспортни връзки и все още на места без телефони. В първите два дни от кризата липсваше информация какви мероприятия се извършват от общинска администрация за преодоляване на бедствието.
В тази връзка питаме:
1. Кога и как се обяви бедствено положение в община Етрополе?
2. Какви мерки за овладяване на бедствието се предприеха?
3. Кои са органите или длъжностните лица, отговарящи за прилагането на предприетите мерки?
4. Кой носи отговорност за ненавременното извършване на снегопочистването, опесъчаването и на мероприятия срещу заледяване на уличната мрежа в селищата на община Етрополе и общинската пътна мрежа?
5. Защо се допусна община Етрополе да бъде изолирана от останалата част на България?
6. Ще се потърси ли отговорност на служителите от Общинска администрация и на фирмата, спечелила обществената поръчка за създалото се бедствено положение?
7. С коя Ваша заповед е назначена комисията за обществената поръчка за снегопочистване, опесъчаване и мероприятия срещу заледяване на уличната мрежа в селищата на община Етрополе и общинската пътна мрежа? Кои са членовете на комисията?
8. С какви цени е сключен договорът за снегопочистен път на км, за опесъчен път на км, за машиносмяна, за товарене и извозване на сняг със специализирана техника?
9. Коя е фирмата, спечелила обществената поръчка?
10. С каква специализирана техника е посочила в конкурсната документация, че разполага фирмата, спечелила обществената поръчка – собствена или наета?
11. Има ли община Етрополе задължения към фирми за извършено снегопочистване и ако има, в какъв размер?
С уважение:
Общински съвет на БСП
и
общински съветници от БСП:   
Боряна Керемидска
Николай Билев
Пламен Иванов
Мила Манчева
Владимир Александров
Пенко Нинов