Отворени за движение са всички ГКПП-та; затруднен е достъпът към ГКПП Кардам и Дуранкулак поради снегонавявания съобщиха от пресцентъра на МВР. Остава ограничението за движение на тежкотоварни автомобили над 10 тона на територията на област Добрич, Варна, Добрич и Силистра.

Силистра и Добрич се спират на паркинги на територията на гр. Русе. Продължава да е усложнена обстановката на територията на страната. Републиканските пътища са проходими при зимни условия.

Нормализира се движението на тежкотоворни автомобили над 10 тона. Органите на пътна и гранична полиция координират придвижването на тировете на територията на страната в зависимост от трафика на ГКПП и пропускането на границата с Румъния. На рискови места по трасетата е поставена на дежурство тежка техника на ГДПБЗН.
Влизащите от ГКПП Дунав мост такива пътни превозни средства в посока.

Заради усложнената метеорологична обстановка, остава бедствено положението в някои общини, съобщиха от пресцентъра на МВР. Бедствено е положението в общините: област София - Своге, Годеч; област Пазарджик - община Лесичово, Батак; община Велинград – с. Пашово, с. Чолаково; област Смолян - община Баните, област Варна – общини Вълчи дол, Ветрино, Долен чифлик, Суворово и Аксаково.

Сили и средства на МВР оказват помощ на жителите от населените места със затруднен достъп. Три родилки от общини Стралджа, Руен и Силистра са транспортирани до болнични заведения. Изтеглени от снежни преспи са над 80 превозни средства. Оказва се съдействие на пътните служби по разчистване на паднали дървета.

Гранична полиция е провела операция по извеждане на автомобил със закъсали румънски граждани в района на Дуранкулак.