AMD Memory-брандирани памети за настолни системи вече са достъпни и в Европа, след като по-рано излязоха на северноамериканския пазар. Това става възможно чрез партньорство на AMD с производителя на памети Patriot Memory LLC.

AMD-брандираните модули памет се произвеждат от Patriot Memory     

Ключовите доставчици на AMD Memory на Стария континент ще бъдат Alternate (Германия), Asbis (Източна Европа), Avnet Technology Solutions Ltd (EMEA), Pixmania (EMEA) и VIP Computers (Великобритания и Бенелюкс).

DDR3 DRAM модулите ще са достъпни с капацитети 2GB, 4GB и 8GB, и в разнообразие от ценови нива и скорости.

Категорията Entertainment (Развлечения) ще включва 1333 MHz и 1600 MHz RAM, проектирани за тихи Home Theater PC. Вариантът Performance (Производителност) поддържа скорости до 1600 MHz с повишена латентност, като модулите ще се предлагат в комплекти-двойки.

Накрая, модулите от категорията Radeon Edition ще вървят на 1866 MHz. Те ще са тествани и сертифицирани за конкретни AMD платформи за максимална производителност, използвайки фирмената тунинг-програма OverDrive.

Продуктите с марката AMD Memory ще предложат по-лесен избор при търсене на най-подходящата памет, когато потребителите купуват конфигурация с процесор и чипсет от AMD.