Григорий Гусаров, който спря нашия Цветолюб Илиев в първия кръг на европейските олимпийски квалификации по таекуондо в Казан Русия, се класира за Олимпиадата в Лондон. Украинецът зае третото място в категория до 68 кг, като в решителната битка спечели срещата си с  Денис Бекерс от Холандия с 6-2.

След като спечели доста трудно в първия кръг срещу Цветолюб Илиев по точки с 14-12, във втората си среща Гусаров надделя  над шведа Милад Ашна с 1-0 точки, а след това спечели със златна точка - 3-2, срещу медалиста от младежките олимпийски игри Марио Силва от Португалия. На полуфинала 18-годишният украинец отстъпи на Дамир Фейзич от Сърбия с 1-3.

Именно Фейзич стана победител в категорията, като спечели финала срещу поляка Михал Лониевски с 8-4 точки. Преди това Фейзич отстрани световният шампион от Пекин 2007 Филип Гръгич от Хърватия с 6-3. Гръгич остава втора резерва за Олимпиадата, първа е холандецът Бекерс.

Втора резерва за Лондон 2012 е и българката Илияна Енева в категория до 49 кг, в която имаше 16 състезателки. Тя спечели първата си среща над Анук Дориа от Монако с 13-3, но след това загуби  от Бригида Ягуе Енрике -  Испания с 0-12. Испанката стана победителка в категорията, с квоти са втората Манц от Германия и рускинята Кристина Ким, първа резерва е четвъртата - Жана Сорока от Украйна.

Другата представителка на България в Казан - Таня Стефанова в категория до 57 кг, отстъпи в първия кръг на Дебора Луиз от Холандия с 0-4.