ФБР отлага акцията по унищожаване на информацията на сървърите на MegaUpload. Адвокатите на засегната страна са успели да постигнат договорка с федералното бюро за удължаване на срока на съхранение на потребителските данни, съобщи CNET.

По-рано тази седмица се появиха информации, че ФБР ще изтрие в четвъртък, 2 февруари, всички данни от MegaUpload – сайт за споделяне, който беше затворен, а неговите собственици арестувани с обвинение за съдействие на нарушителите на авторски права.

Адвокатите на Ким ДотКом – един от шефовете на сайта, настояваха да бъдат запазени данните на 50-те милиона потребители, тъй като изтриването им ще затрудни защитата на обвиняемите и освен това ще ощети невинни потребители, съхраняващи лични снимки и документи в MegUpload.

По последна информация, данните на потребителите ще бъдат запазени поне още две седмици. Същевременно, банковите сметки на MegaUpload са блокирани, а наемът на сървърите трябва да се плаща, което поставя под въпрос съхраняването на данните и по чисто икономически причини.

Ако в близките две седмици не бъде намерен изход от създалата се ситуация, потребителите на MegaUpload ще загубят данните си, тъй като компанията не може да ги поддържа без да плаща.