Няма проблем в БСП“, това каза Сергей Станишев, лидер на БСП пред bTV на въпрос говори ли си с Георги Първанов.

„Аз имам достатъчно самочувствие за това какво е постигнала партията по моето време. Смятам, че много хора ни гласуваха доверие заради последователността в нашето поведение, тъй като не се прави политика без последователност“, уточни той.

По думите му всеки, който се е заигравал с ГЕРБ е загубил. „РЗС и Сините бяха наказани от хората на изборите“, уточни той и допълни, че БСП е успяла да устои на невероятна пропаганда.

Той сподели, че не приема начина по които Георги Първанов подхожда към част от проблемите, но не пожела да каже подробности, тъй като не искал да „влиза в дребни заяждания“. „Няма проблем да си говорим с Първанов“, каза още Станишев. Той се надява Първанов да държи линията, която следва през последните дни и да бъде последователен. Когато влизаш в нова роля в политиката не трябва да подхождаш към това от позата на президент, препоръча Станишев. Ако се върнем назад към критиките на Георги Първанов за резултатите от изборите трябва да си спомним кой препоръча да има мажоритарен елемент във вота, със сигурност това не бях аз, добави лидерът на БСП. На парламентарните избори ГЕРБ спечели абсолютно всички мажоритарни мандати в страната.