По традиция празникът на влюбените бе отбелязан в ТПГ „Стамен Панчев”. Той започна с любовни стихове, изпълнени от десетокласничката Любка Петрова. Фелдшер Ели Табакова обяви, че 14 февруари е и Световен за борба срещу болестта СПИН, а февруари е месец на трезвеността. Тя съобщи пред учениците последни данни за новорегистрираните болни от СПИП в България в началото на 2012 година – 13 човека, от които 10 мъже и три жени, на възраст между 24 и 59 години.
Празникът продължи с решаване на кръстословица, която имаше за цел да провери дали учениците са достатъчно добре информирани за смъртоносното заболяване, което се предава по полов път. В състезанието участваха два отбора – „Валентин” и „Трифон”, съставени от ученици съответно от 10-ти и 11-ти клас. Точни бързи и верни отговори даде отборът на по-големите. Победителите получиха тематични сувенири и лакомства.
В конкурса за най-красива картичка за Деня на влюбените победител стана Елеонора Цветанова от 9 „б” клас. Наградени бяха и други участници. Всички получиха цветя с послания за любовта и презервативи.
В края на тържеството, както всяка година, директорът на учебното заведение Соня Малинчева отвори кутията с „валентинки”, пуснати предварително от влюбените ученици. Тя раздаде картичките на получателите, като преди това прочете любовните послания в тях. "Валентинки" бяха адресирани и до учителите.