18-кратната шампионка от турнири на “Големия шлем” Крис Евърт сподели, че не е във възторг от силните крясъци на редица тенисистки от WTA. Тя отбеляза, че съдията може да помогне в решаването на този проблем, в случай, че бъде сигнализиран.

“Бих предпочела да не слушам тези крясъци. Ако някоя от тенисистките на корта в даден момент покаже, че това й пречи и след няколко разигравания се обърне за помощ към главния съдия, смятам, че нейната съперничка ще спре да вика.”

“Преди време аз също имах лошия навик да връщам втората излишна топка след успешен първи сервис. Веднъж Били Джин Кинг ми заяви, че ако аз още веднъж направя това по време на мач, тя ще прекрати двубоя, тъй като върнатата топка винаги попада в полезрението й и пречи да се концентрира.”

“По-късно в тенис-екипировката на спортистките се появи джоб, в който те можеха да слагат резервната топка. Някои хора просто си търсят тема за разговор – това е излишно” – казва тенис-легендата.

Дискусията в медиите по повод крясъците в мачовете на жените се активизира отново след двубоя между Виктория Азаренка и Мария Шарапова, където и двете крещяха и пъшкаха, а публиката се включи пародирайки и двете тенисистки.

Някои от наблюдателите пък отидоха доста по-далеч и заклеймиха виковете като неспортсменско поведение и дори ги сравниха с пъшканията на порно-звезди.