12 български състезателки ще участват на международния турнир по бокс за жени „Балкан“. Четвъртото издание на надпреварата ще се проведе от 12 до 15 октомври в спортна зала „Георги Христов“ в Ботевград. На ринга ще излязат представителки на 20 страни от цял свят, а входът за зрители ще е свободен. 


Организатор на турнира е Българска федерация по бокс съвместно с ботевградския боксов клуб "Балкан". Официалното откриване на турнира ще бъде на 12 октомври (петък) от 17:00 часа.


България ще бъде представяна от всичките си титулярки, носителки на титли и медали от последното европейско първенство за жени в София през юни, както и от младата генерация, която навлиза при дамите. Турнирът е част от подготовката на жените за предстоящото през ноември световно първенство в Индия.


Ето и целия състав на България за турнира „Балкан“: 48 кг - Севда Асенова, 48 кг - Еми-Мари Тодорова, 51 кг - Габриела Димитрова, 51 кг - Венелина Поптолева, 54 кг - Стойка Петрова, 54 кг - Розалия Пайчева, 54 кг - Пламена Иванова, 54 кг - Златислава Чуканова, 57 кг - Станимира Петрова, 60 кг - Деница Елисеева, 60 кг - Аслъхан Мехмедова и 64 кг - Мелиз Йонузова.