Днес  ефективни стачни действия предприеха преподавателите от ПГТМ „Христо Ботев”. Учениците и техните родители са предупредени, че учебни занятия на този ден няма да има. Стачката на учителите от Техникума ще продължи и във вторник.

Учителите от професионална гимназия „Стамен Панчев” стачкуват символично – съобщи директорката на учебното заведение Соня Малинчева. Тя каза, че няма да участват в ефективна стачка. Днес в учебното заведение се провеждат редовни учебни занятия – информира още Соня Малинчева.

Утре ще стачкуват учителите от ОУ „Васил Левски”. Учебните часове ще бъдат отменени. „Предупредили сме учениците и техните родители” – съобщи директорът на училището Петко Маринов. Той обясни, че само четирима преподаватели от прогимназиален етап на обучение не са пожелали да се включат в стачните действия. Те ще се яват в класните стаи за провеждане на редовни часове.

Учителите от ОУ „Никола Й.Вапцаров” ще стачкуват ефективно в сряда – научи наш репортер.

Само преподавателите от гимназията няма да подкрепят стачните действия на колегите си от страната.

 * Днес стачкуваха и учителите от ОУ "Васил Левски" в град Правец, а утре към протестите ще се включат и преподавателите от ГПЧЕ "Алеко Константинов".